Wandelen of hardlopen met je beste maatje

Wandelen of hardlopen met je hond is niet alleen leuk, maar ook gezond – voor zowel jou als voor je hond! Wist je dat buiten bewegen meerdere voordelen heeft? Door het zonlicht en de frisse buitenlucht maak je nog meer endorfine aan, wat leidt tot minder stress en een gelukkiger en ontspannener gevoel. We schreven er al eens eerder over in Sporten & Covid-19, waarin alle voordelen van buiten sporten beschreven staan. Dit keer gaan we het hebben over buitenactiviteiten met je hond. 

Dagelijkse wandeling met je hond 

Herken jij dat, dat je dagelijks steeds weer hetzelfde rondje met je hond loopt? Het is makkelijk, vertrouwd en je denkt er eigenlijk verder niet bij na. Drie à vier keer per dag doe je de riem om, ga je richting het park en vervolgens weer naar huis. En dit is oké: je hond krijgt voldoende beweging en kan dagelijks zijn of haar behoefte doen. 

Maar wist je dat een hond ook veel behoefte heeft aan nieuwe prikkels? Een nieuwe omgeving activeert allerlei prikkels bij je hond: nieuwe soortgenoten, nieuwe mensen, nieuwe geuren, een zand- of grindpaadje in plaats van de dagelijkse stoep. Al deze kleine dingetjes zorgen ervoor dat je wandeling interactiever en uitdagender wordt voor je hond. En misschien ook wel voor jezelf! 

Hardlopen met je hond

Om je hond (conditioneel) nog meer uit te dagen, kun je ook eens gaan sporten met je hond. Dit hoeft niet per se een hondensport te zijn zoals flyball of agility, maar neem je hond gewoon eens mee wanneer je buiten gaat hardlopen. Samen actief bezig zijn, schept ook nog eens een hechtere band. En wie wil dat nou niet? 

Er zijn verschillende dingen waar je aan moet denken als je wilt gaan hardlopen met je hond. Is het niet te warm, ga je niet te ver, is de ondergrond geschikt? Ga ook jezelf eens na. Als je net gegeten hebt, kun je niet meteen een rondje hardlopen. Dit geldt waarschijnlijk ook voor jouw hond. 

Logisch nadenken en goed blijven kijken naar je trouwe viervoeter is belangrijk. We lichten nog een aantal andere belangrijke tips uit voor wanneer je wilt gaan hardlopen met je hond: 

  1. Zorg ervoor dat je hond al een basisconditie heeft.
   Je hond moet wat langere afstanden gewend zijn en regelmatig los rennen voor een goede basisconditie.
  2. Let goed op of jouw hond wel geschikt is om te hardlopen.
   Honden met korte snuiten zoals de Franse Buldog en Mopshond hebben meestal ademhalingsproblemen en zijn niet geschikt voor intensieve en langdurig activiteiten. Ook honden met gewrichtsproblemen of andere lichamelijke problemen mogen uiteraard niet hardlopen. 
 • Zorg dat je eerst even een rustig rondje loopt, zodat je hond zijn behoefte kan doen.
  Dit is gelijk een warming-up voor beide. Leer je hond dat als jullie samen gaan hardlopen, er geen tijd meer is om te snuffelen. 
 • Let op het tempo van jouw hond. Blijft je hond telkens een beetje achter je lopen, verminder dan je vaart. Als je hond in een te hoog tempo moet lopen, houdt hij het maar heel kort vol. 
 • Gebruik een goede hardloopriem. Een goede hardloopriem is cruciaal wanneer je gaat hardlopen met je hond. Het koord moet bijvoorbeeld elastisch en dempend zijn, zodat er geen druk op de nek van de hond komt te staan. Een ander voordeel van een speciale riem voor het hardlopen is dat je hond de riem op den duur meteen zal herkennen; zo weet hij wanneer jullie een rondje gaan rennen en wat er dan van hem verwacht wordt. 

Qadenz – Re-Lex Handsfree Hondenriem met heuptas en drinkfleshouder

Qadenz Handsfree Honden Hardloopriem Groen Zwart-0

Benieuwd naar een goede, geschikte hardloopriem voor jou en je hond? De Qadenz hondenriem is een veilige hondenriem die zowel geschikt is voor het wandelen als voor het hardlopen. Als dierenliefhebber staat de gezondheid van jouw viervoeter natuurlijk altijd voorop en is alleen het beste goed genoeg. De Qadenz hondenriem absorbeert trekkrachten tot wel 60 kg. De elastische en verstelbare riem is vriendelijk voor de nek van je hond en heeft gewatteerde handvaten; de riem snijdt dus niet. Heb je liever je handen vrij, dan is dat ook mogelijk. De riem zit namelijk bevestigd aan je heup; handig voor het hardlopen, maar ook voor als je je hond bijvoorbeeld mee hebt naar de markt en even wat moet afrekenen. 

Qadenz hondenriem kopen

Ben jij overtuigd en wil je graag gelijk de Qadenz hondenriem kopen? Wacht dan niet langer en bestel de Qadenz hondenriem direct bij ons online. 


Meer weten over alle functies van de riem? Bekijk de handige opties en extra’s van de Qadens hondenriem inclusief heuptas.

 

 

>
De waardering van safesporten.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 138 reviews.