Sporten & Covid-19

Het is een rare tijd, wereldwijd. Naast al het persoonlijke leed in heel de wereld moesten ook restaurants en café’s hun deuren sluiten, net zoals alle sportscholen en vele andere ondernemingen. Hoewel dit logische en verstandige beslissingen zijn, valt het ons zwaar. Werken vanuit huis, afgezonderd van vrienden en vaak familie, het is niet makkelijk. Een manier om de gedachten te verzetten? Sport.

Sport verminderd stress

Het is bewezen dat sporten helpt bij het verminderen van stress en bij het ‘leeg maken’ van je hoofd. Het is een goede manier om de gedachten even te verzetten van de dagelijkse stress en te ontspannen. Bovendien kan sporten een positieve invloed hebben op je energielevel, humeur én je gezondheid. Wie wil dat niet?

Wanneer moeder natuur het toelaat is het verstandig om jouw sport buiten te beoefenen. Buiten dat het goed is voor je humeur, versterkt dit het gevoel van ontspanning. Door de aanwezigheid van zonlicht maakt je lichaam vitamine D aan en het daglicht heeft bovendien een positieve invloed op je slaapritme. Des te meer reden om naar buiten te gaan. Buiten de gezondheidsvoordelen zijn er ook voordelen op prestatie niveau. Buitenlucht en natuurlijke prikkels kunnen jouw uithoudingsvermogen ten goede doen. Denk maar eens na over het verschil tussen buiten een rondje lopen en wanneer je op de loopband staat..

Veel mensen slaan hun workout over

Veel mensen slaan echter hun thuis workout over omdat zij geen idee hebben wat te doen. Wanneer je gewend bent aan het volgen van groepslessen of personal training, waarbij iemand je altijd vertelt wat te doen, kan dit even wennen zijn. Hiervoor bieden wij enkele oplossingen. Een makkelijke workout die we allemaal nog kennen uit onze kindertijd is touwtjespringen. Dit is goed voor je coördinatie, uithoudingsvermogen, kracht, snelheid, timing en voetenwerk. En bovenal is het een van de meest effectieve manieren om vet te verbranden. Met het Vsports Skipmaster Deluxe sportspringtouw wordt touwtjespringen jouw favoriete dagelijkse bezigheid! Dit springtouw is in lengte verstelbaar zodat iedereen deze makkelijk kan gebruiken!

Sportspringtouw_Speed_rope_vsports

Yoga

Een andere, welbekende manier om te ontspannen is yoga. Voor yogaliefhebbers hebben wij een product toegevoegd. En dat is de Shanta Jiva Yoga handdoek met anti slip stippen. Waarom je voor deze handdoek zou moeten kiezen? De siliconen stippen op de onderzijde van de handdoek zorgen ervoor dat je niet wegglijdt, of hij nou op een matje ligt of op een andere ondergrond. Verder neemt de handdoek goed je zweet op en is hij gemakkelijk in de wasmachine te wassen. Hoe makkelijk is dat? Kijk voor meer informatie in onze webshop!

Shanta_jiva_Anti_slip_yoga_handdoek_assortie

>
De waardering van safesporten.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 138 reviews.